A-kwaliteit composiet

Vanzelfsprekend toch!
Home Natuursteen soorten Composiet

Composiet

Composiet is een oersterk materiaal dat samengesteld wordt uit natuursteen. Daar ontleent het de naam ook aan. Composiet is afgeleid van het Engelse ‘composed’ wat samengesteld betekent. Composiet wordt gemaakt door gerecycled graniet en kwarts met hars onder zeer hoge druk samen te persen. Wij maken voor ons maatwerk uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit composiet. Daarvoor werken we met merken zoals Diresco, Ceasarstone, Quarella en Silestone.

Voordelen van composiet

Composiet wordt vaak gebruikt voor werkbladen en aanrechtbladen. Natuurlijk dankzij de luxe uitstraling van composiet. Maar vooral dankzij de stevigheid van het materiaal. Composiet is namelijk oersterk en kan gerust tegen een stootje. Bovendien is composiet dankzij de extreem hoge druk waarmee de bladen geperst worden erg vochtdicht en hygiënisch. Het materiaal is hittebestendig en zeer hard. Dat maakt het oppervlak krasbestendig, stootvast en slijtvast. Kortom, een zeer duurzaam materiaal dat zeer vormvast is.

Nadelen van composiet

Een nadeel van composiet is dat het materiaal wel gevoelig kan zijn voor vlekken, met name van agressieve vloeistoffen en water dat blijft liggen. Als gevolg van hitte kan composiet ook verkleuren. Dit wordt veroorzaakt door de reactie van het hars op hitte en vocht.

We adviseren u graag of composiet een geschikt materiaal is voor uw toepassing. Kom gerust langs of bel ons voor meer informatie.