Keihard en uniek

Vanzelfsprekend toch!
Home Natuursteen soorten Graniet

Graniet

Graniet is een 100% natuursteen product. Het valt onder een dieptegesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma.

Het woord graniet is afgeleid van het Latijnse woord granus, dat korrel betekent. Het verwijst naar het vaak korrelige uiterlijk van graniet. Dit klopt niet helemaal, omdat natuursteen graniet niet bestaat uit korrels, maar uit kristallen. Deze kristallen zijn bepalend voor de specifieke en unieke kleur van graniet. Graniet is daarom ook in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Om aan te geven hoe sterk en uniek deze natuursteen is, als u 90 jaar getrouwd zou zijn, heeft u een ‘granieten huwelijk’.

Voordelen van graniet

Graniet is een natuursteen product die dankzij zijn uithardingsproces van duizenden jaren, oersterk en keihard is. Graniet is hierdoor krasbestendig, hittebestendig en snijvast. Tegels van graniet zijn hiermee ook stootvast en slijtvast. Ideaal voor een vloer die intensief gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld in uw keuken. Een granieten aanrechtblad met een granieten vloer is een prachtig plaatje. Dan komt ook de grote kracht van graniet naar voren; gepolijst graniet glanst altijd, ook als de vloer intensief gebruikt wordt. Zo ziet uw vloer er jarenlang als nieuw uit. Graniet is een echt natuursteen product. Elk stuk graniet is hiermee ook uniek en geeft uw huis die bijzondere uitstraling die men nergens anders zal vinden. Iets om goed over na te denken bij het inrichten van uw huis.

Nadelen van graniet

Een natuursteen tegel of werkblad van graniet heeft echter ook zijn beperkingen. Zo is het materiaal licht poreus, waardoor vocht in het graniet kan indringen. Agressief schoonmaakmiddel of bijtende vloeistof kan hierdoor schade veroorzaken. Wij geven u graag advies voor het onderhouden van uw vloer of werkblad, waardoor u nog jarenlang kunt genieten van uw graniet.
We adviseren u graag of graniet een geschikt materiaal is voor uw toepassing. Kom gerust langs of bel ons voor meer informatie.