Tijdloos en klassiek

Vanzelfsprekend toch!
Home Natuursteen soorten Marmer

Marmer

Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen. Gemetamorfoseerd kalksteen is gesteente dat onder invloed van temperatuur en druk is gerekristalliseerd. Meestal gebeurt dit op grote diepte in de aardkorst. De temperaturen en drukken die nodig zijn om kalksteen om te vormen in marmer zijn dermate hoog dat de eventueel in de kalksteen aanwezige fossielen vernietigd worden. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid en gelijkvormigheid is marmer zeer gewild als luxe bouwmateriaal. Oud Romeinse veldheren gebruikten marmer al in hun paleizen, wat marmer de status mee heeft gegeven die het nu nog heeft.

Marmer is tijdloze klasse. Nadeel hiervan is dat dit wel met een prijskaartje komt. Een budgetoptie is de marmerlook tegel. Deze tegels stralen de elegantie uit van echt wit marmer zonder de bijbehorende prijs. Ook qua onderhoud zijn deze tegels een stuk gemakkelijker. Ze bieden hetzelfde gebruiksgemak als keramische tegels.

Marmersoorten

Er zijn verschillende marmersoorten in omloop. De meest bekende zijn Italiaanse marmersoorten, waarvoor Carrara marmer een van de bekendste is. Wij werken zelf veel met Bianca Carrara uit de Italiaanse marmersoorten, maar wij kunnen uiteraard elk gewenst soort marmer voor u regelen. Marmer is en blijft een tijdloze klassieker, maar voor wie toch een beetje spannendere keuzes wil maken, is marmer er gelukkig in meerdere kleuren. Naast het bekende gebroken witte marmer, zijn zwart marmer, grijs marmer en roze marmer veel verkochte kleurtinten.

We adviseren u graag of marmer het geschikte materiaal is voor uw toepassing. Kom gerust langs of bel ons voor meer informatie.