Op zoek naar de nieuwe Rene

Vanzelfsprekend toch!
Home Nieuws Jong top talent op het VMBO

Jong top talent op het VMBO

Het gaat weer een stuk beter met de economie. Daarmee gaat het gelukkig ook weer een heel stuk beter in de bouwsector. Dat merken we bij Rene Thijs Natuursteen ook. De opdrachten stromen binnen en we moeten hier en daar wel eens nee verkopen, omdat we niet voldoende handen vrij kunnen maken. Op zoek naar geschikte medewerkers, die net zo precies werken als wij, is niet altijd een makkelijke opgave. Daarnaast kiezen er steeds minder jongeren voor het prachtige vak van tegelzetter. Omdat wij ons vak een warm hart toedragen en we vinden dat de jeugd hierin de toekomst heeft, willen we graag ons steentje bijdragen. De nieuwe generatie enthousiast maken voor dit prachtige beroep is onze missie.

Die kans kregen we op de Someren on Stage doe dag. Op deze dag stonden we samen met bijna 200 andere beroepsbeoefenaars uit de regio op het VMBO in Someren. Hier kregen de leerlingen een warm welkom en konden ze kennismaken met diverse beroepsgroepen. De leerlingen hadden vooraf allemaal een beroepenpaspoort gemaakt, waarin ze hadden aangegeven bij welke beroepen en bedrijven ze graag wilden komen kijken. Na een middag met veel leuke, enthousiaste en gemotiveerde leerlingen gesproken te hebben, hadden we 12 tegelzetters in spe die een middagje bij ons op het bedrijf kwamen meelopen.

Wij kijken terug op 2 ontzettend leuke en voor ons ook leerzame dagen, waarin we ook daadwerkelijke tegeltalenten aan het werk hebben gezien. Volgend jaar zijn wij er weer bij, op zoek naar de nieuwe Rene Thijs.